Persartikel voetbalkrant over De Norre & Damblon

Ga naar beneden

Persartikel voetbalkrant over De Norre & Damblon

Bericht  Zotskap op di okt 18, 2016 7:41 pm

https://www.voetbalkrant.com/nl/nieuws/lees/2016-10-19/casper-de-norre-en-lucas-damblon-worden-door-sint-truiden-verhuurd-aan-asv-geel

STVV-huurlingen De Norre en Damblon bij ASV Geel: "Er wordt ook in eerste amateur goed gevoetbald"

Middenvelder Casper De Norre (19) en aanvaller Lucas Damblon (19) worden door Sint-Truiden verhuurd aan ASV Geel, dat in eerste amateur speelt. Beide jonge talenten krijgen er speelkansen en vertrouwen van coach Nicky Hayen. ASV Geel verloor dit seizoen nog maar twee keer in de hoogste amateurreeks. In de Beker van België veroverden de jonkies van Nicky Hayen de scalp van Standard. Lucas Damblon maakte beide doelpunten tegen de Rouches. Samen met Casper De Norre wordt hij door Sint-Truiden een jaartje uitgeleend aan de 'Zotten uit Geel'. De Norre en Damblon krijgen voorlopig elke week een basisplaats van Nicky Hayen. Voetbalkrant ging op gesprek bij de twee talentvolle huurlingen.

Wat vinden jullie van het niveau in 1ste amateur?

Lucas: "Ik vind dat er niet slecht gevoetbald wordt. Als je het moet vergelijken met die wedstrijd tegen Standard, ligt het niveau in de amateurreeks natuurlijk wel lager. Het gaat minder snel en de tegenstand is fysiek iets minder sterk, maar dat is normaal."

Casper: "Ik denk niet dat het niveau lager ligt dan in 1B. Er zijn wel degelijk ploegen die goed voetbal op de mat proberen brengen. Er spelen ook ex-eersteklassespelers bij verschillende ploegen in onze reeks. En er zijn ook jonge spelers die hun jeugdopleiding bij een grotere club hebben genoten. Dat merk je, er wordt niet slecht gevoetbald."

Wat zijn de ambities bij ASV Geel? Wat hopen jullie dit seizoen te bereiken?

Lucas: "Ik wil gewoon een goed seizoen spelen en de ploeg aan een goed klassement proberen helpen. Persoonlijk wil ik vooral sterker worden."

Casper: "Ook ik moet nog wennen aan het 'volwassenvoetbal', ik zou wat meer duelkracht willen hebben. Maar ik wil hier eerst en vooral veel speelminuten verzamelen. Mijn statistieken moeten bovendien beter. Ik mik op 8 à 10 doelpunten en wil met ASV Geel minstens in de top-6 eindigen."

Waar ligt jullie toekomst?

Lucas: "Ik focus me momenteel 100% op Geel, maar ik denk wel dat ik hogerop kan. Na mijn uitleenbeurt hoop ik op kansen bij Sint-Truiden, maar een einddoel heb ik nog niet. Ik weet niet hoe hoog ik zal geraken als voetballer."

Casper: "Ik denk dat ik vorig jaar nog een beetje de kracht miste om door te breken in eerste klasse. Maar volgend jaar hoop ik bij Sint-Truiden toch wekelijks bij de kern te zitten. Ik zeg niet dat ik onmiddellijk basisspeler zal worden, maar de kern halen en meetrainen met de grote jongens: dat is de bedoeling."

Zotskap

Aantal berichten : 628
Registratiedatum : 30-08-11

Profiel bekijken

Terug naar boven Ga naar beneden

Terug naar boven


 
Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum