Deinze - ASV Geel

Ga naar beneden

Deinze - ASV Geel

Bericht  blauw wit op zo feb 26, 2017 2:07 am

ZA 04/03 20:00 1 STE KLASSE AMATEURS K.MSK.DEINZE(00818) - A.S.V.GEEL(02169)

CMP: BURG.VAN DE WIELESTADION - TERR.1
STADIONLAAN 5
9800 DEINZE(2124)
09/386.00.28

REF:DHONT KENNETH(10)
AR1:VAN CAELENBERGH GAETAN(3)
AR2:MESSELY KRIS(5)
avatar
blauw wit

Aantal berichten : 1093
Registratiedatum : 26-08-11

Profiel bekijken

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: Deinze - ASV Geel

Bericht  Zotskap op ma feb 27, 2017 2:08 am

De extra sportieve problemen van SK Deinze op een rij:

“Als het zover komt, trek ik de stekker eruit”

SK Deinze kreeg vrijdag slecht nieuws. Het Beroepscomité van de KBVB oordeelde dat linksachter Jarric Buysse dit seizoen niet speelgerechtigd was voor SK Deinze dat zo liefst 34 punten verliest. SK Deinze zakt naar de laatste plaats.

De 25-jarige Buysse ondertekende in september 2015 een contract met SK Deinze tot medio 2017. In mei 2016 werd die overeenkomst in onderling overleg ontbonden. Buysse had nadien bijna een akkoord met profclub SK Lierse op zak, maar die overeenkomst ging in laatste instantie niet door. SK Deinze sloot Buysse op 2 september 2016 opnieuw aan. De KBVB ontving op 18 oktober een klacht van FC Seraing dat van oordeel was dat de deadline voor de aansluiting van Buysse met twee dagen was overschreden.

Het Sportcomité van de KBVB verwierp op 16 november de klacht van Seraing, dat intussen ook de steun van reeksgenoot Sprimont Comblain had gekregen. De beide Waalse clubs tekenden beroep aan, dat al op 20 januari 2017 werd behandeld. Het Beroepscomité oordeelde dat Buysse niet gekwalificeerd was om aan een officiële wedstrijd van een eerste ploeg deel te nemen.

SK Deinze stelde Buysse in 16 wedstrijden op en behaalde hierin elf overwinningen en één gelijkspel. De oranjehemden verliezen 34 van hun 41 punten en zakken in de rangschikking van de derde naar de laatste plaats.

De club reageert dat het in evocatie zal gaan tegen deze beslissing. Bij een negatieve afloop kan de club nadien nog naar het Belgisch Arbitragehof voor de sport (BAS) en een burgerrechtbank trekken. SK Deinze was met haar derde plaats ook virtueel verzekerd van deelname aan de play-offs waardoor ook die op de helling komen te staan.

“Als wij noodgedwongen degraderen, trek ik de stekker uit de club”, reageert een verbolgen voorzitter Denijs Van De Weghe. “Dit is geen impulsieve recatie, maar een wel overwogen besluit van mij. Wij zijn het slachtoffer van het communautair gedoe binnen de Voetbalbond. Ik heb geen zin in belachelijke spelletjes. Dit kan het einde van SK Deinze betekenen.”


SK Deinze zit dik in de problemen.

De ploeg van voorzitter Denijs Van De Weghe kreeg vrijdag van het Beroepscomité van de Voetbalbond te horen dat Jarric Buysse niet speelgerechtigd was. SK Deinze verliest 34 punten en staat nu op de laatste plaats.

“Wij hebben intussen de beslissing van het Beroepscomité juridisch laten evalueren”, aldus advocaat Jo Van Overberghe die de belangen van SK Deinze verdedigt. “Wij zijn ervan overtuigd dat ons evocatieberoep een grote slaagkans heeft. Wij zullen de beslissing van het Beroepscomité aanvechten en laten hervormen. Wij zullen alles doen wat binnen onze mogelijkheden ligt om deze beslissing aan te vechten”, aldus Van Overberghe.

Navraag bij enkele bondsmensen, die liever anoniem blijven, leert ons dat SK Deinze in evocatie weinig kans op slagen heeft. De Evocatiecommissie spreekt zich niet uit over de grond van de zaak maar gaat na of de disciplinaire procedure op een correcte manier werd gevoerd. Er valt over de grond van de zaak weinig te discussiëren. Buysse werd pas op 2 september 2016 of twee dagen na de deadline door SK Deinze aangesloten. Buysse mocht lid zijn van SK Deinze maar mocht niet spelen in een ploeg die voor stijgen en dalen in aanmerking kwam. Dit geldt voor profs, niet-amateurs en amateurs. SK Deinze wijst ook naar het feit dat het Beroepscomité sterk Waals getint is. Het lijkt weinig waarschijnlijk dat dit als argument geldt om de niet-speelgerechtigdheid van Buysse ongedaan te maken.

SK Deinze heeft gelijk dat deze procedure te lang aansleept. FC Seraing diende op 18 oktober 2016 een klacht in die door het Sportcomité op 16 november werd verworpen. Het beroep van FC Seraing en Sprimont Comblain werd op 20 januari 2017 behandeld en vorige vrijdag uitgesproken. Bij een snellere uitspraak had Buysse minder wedstrijden meegespeeld en was de sportieve schade minder groot. Nu wenkt onvermijdelijk de degradatie. SK Deinze kan nadien nog bij het BAS (Belgisch Arbitragehof voor de Sport) terecht maar dit volgt meestal de beslissing van het Beroepscomité.

Zotskap

Aantal berichten : 628
Registratiedatum : 30-08-11

Profiel bekijken

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: Deinze - ASV Geel

Bericht  bleu op ma feb 27, 2017 4:05 am

Ik snap het niet...Buysse was toch niet aangesloten bij een andere club...Vrije spelers mogen toch ten allen tijde tekenen ?!
Wat heb ik gemist ?

bleu

Aantal berichten : 315
Registratiedatum : 15-04-14

Profiel bekijken

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: Deinze - ASV Geel

Bericht  yellow fan op ma feb 27, 2017 4:38 am

In ieder geval indien dit waar zou zijn, een serieuze opdoffer voor Deinze en .....wij komen er met deze uitspraak ook niet beter vanaf. We hadden momenteel op 5 punten van een eindrondeplaats gestaan, indien Deinze laatste wordt staan we op 8 punten van plaats 4....

yellow fan

Aantal berichten : 815
Registratiedatum : 26-08-11

Profiel bekijken

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: Deinze - ASV Geel

Bericht  bleu op ma feb 27, 2017 4:51 am

Ahaaa Yellow Fan...gij kijkt nog naar boven ?! Wink Mad

bleu

Aantal berichten : 315
Registratiedatum : 15-04-14

Profiel bekijken

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: Deinze - ASV Geel

Bericht  yellow fan op ma feb 27, 2017 4:54 am

5 punten achter met nog 8 matchen te gaan ? Doenbaar toch ?...aan de meet worden de prijzen gegeven hé !

yellow fan

Aantal berichten : 815
Registratiedatum : 26-08-11

Profiel bekijken

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: Deinze - ASV Geel

Bericht  Zotskap op do maa 02, 2017 9:25 pm

Selectie informatie Deinze:

SK Deinze kan voor de thuiswedstrijd tegen ASV Geel geen beroep doen Steve Bael. De flankaanvaller sukkelt nog met een enkelblessure en staat vermoedelijk nog een tweetal weken op non-actief. Aanvoerder Hans Cornelis is geschorst wegens een derde gele kaart in de uitwedstrijd bij Virton.
Centrale verdediger Arnaud De Greef is hersteld van een schouderblessure en komt mogelijk in aanmerking voor een selectie. Jarric Buysse maakte de verplaatsing naar Excelsior Virton niet mee omdat hij één dag voordien vader werd. Hij is opnieuw inzetbaar, maar het is sterk de vraag of hij zal worden geselecteerd.

Zotskap

Aantal berichten : 628
Registratiedatum : 30-08-11

Profiel bekijken

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: Deinze - ASV Geel

Bericht  Gesponsorde inhoud


Gesponsorde inhoud


Terug naar boven Ga naar beneden

Terug naar boven


 
Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum