wat een klucht!!!

Ga naar beneden

wat een klucht!!!

Bericht  geel sup op di feb 13, 2018 1:22 am

Maar begrijp Geel momenteel wel !

Met nog tien speeldagen te spelen voor de start van de play-offs nadert de eerste amateurklasse stilaan zijn ontknoping. Momenteel is het razend spannend, de top zes staat op een zakdoek. Maar de vraag is of de uiteindelijke kampioen wel een licentieaanvraag voor profvoetbal zal indienen bij de Licentiecommissie. Zonder deze licentie kan een club sowieso niet in 1B aantreden. Welke ploeg uit de huidige top 6 ambieert het profstatuut van 1B en wie blijft sowieso in de amateurklasse?
De vier beste clubs na 30 speeldagen spelen uiteindelijk play-offs om het kampioenschap en de promotie naar 1B. De punten worden gehalveerd en de clubs spelen nog zes speeldagen waar ze elkaar nog eens thuis en uit zullen ontmoeten. De hoogste genoteerde in de stand na deze zes speeldagen kan naar 1B promoveren als het een licentie voor het profvoetbal bekomt. Maar niet alle clubs die strijden om het kampioenschap zullen een licentieaanvraag indienen. Uiteindelijk zal dus de hoogst genoteerde club met een proflicentie promoveren.

1. Lommel SK (43 punten): vraagt licentie aan

Lommel degradeerde vorig jaar nog naar de amateurklasse nadat het in de play downs van 1B laatste werd. De Limburgse club was jarenlang een vaste klant in de voormalige tweede klasse en daarvoor ook eerste klasse. Lommel doet het dit jaar uitstekend in eerste klasse amateurs en staat fier aan de leiding. Ze willen absoluut terugkeren naar de profclubs en ze zullen hun licentiedossier indienen.

2. KSK Heist (40 punten): vraagt geen licentie aan

Heist draaide een tijdlang mee in tweede klasse, maar bij de competitiehervorming in 2016 zakte de Antwerpse club naar de eerste Amateurklasse. Heist gaat meestrijden om kampioen te worden, maar ze zijn tevreden met hun amateurstatuut. Op deze moment heeft de club niet de middelen of de ambitie om profclub te worden en ze dienen daarom geen aanvraag in. Mocht Heist toch kampioen spelen, stijgt de eerstvolgende in de stand die wel een proflicentie heeft bekomen.

3. Knokke FC (38 punten): vraagt geen licentie aan

Ook Knokke doet het goed in de eerste amateurs en het stond een tijd lang zelfs aan kop. Knokke verklaarde al eerder dat geen dossier indient om de proflicentie aan te vragen. De kustploeg wil een vaste waarde worden in eerste amateurklasse en een gezonde club blijven. Ook Knokke zal dus sowieso niet naar 1B promoveren.Lees ook: “Gezond verstand”: Knokke FC vraagt geen proflicentie aan

4. Dessel Sport (37 punten): vraagt licentie aan

Dessel Sport was ook jarenlang een vaste klant in de tweede klasse. Na de competitiehervorming degradeerden ze naar de eerste klasse amateurs in 2016. De club is perfect op koers om de play-offs te halen en wil graag promoveren. Ze dienden daarom een licentieaanvraagvoor 1B in.

5. KMSK Deinze (36 punten): vraagt licentie aan

Ook Deinze is een voormalige tweedeklasser dat net als Dessel en Heist in 2016 naar de Amateurs zakte. De Oost-Vlaamse club wil graag terug naar het profvoetbal en stuurde vorige week zijn aanvraag door naar de licentiecommissie.

6. KSV Oudenaarde (30 punten): vraagt geen licentie aan

Oudenaarde heeft momenteel nog zicht op de play-offs, het staat zeven punten verwijderd van de top 4. Maar de Oost-Vlaamse club zal sowieso geen proflicentie aanvragen en het blijft in de amateurklasse.

7. ASV Geel (30 punten): vraagt geen licentie aan

Geel deelt momenteel de zesde stek met Oudenaarde, maar is niet bezig met een promotie naar 1B. De club heeft zware financiële problemen en overweegt eventueel een fusie met KFC Oosterzonen, dat zelf elfde staat in de stand. Geel zal geen licentieaanvraag voor 1B indienen.Lees ook: Voetbalclubs Geel en Oosterzonen voeren gesprekken over fusie


VANDAAG in Nieuwsblad"De Kempense voetbalclubs ASV Geel en Oosterzonen, beide actief in de eerste amateurklasse, voeren gesprekken over de oprichting van “een nieuwe, ambitieuze club in de Kempen”. Dat heeft Stefan Van Lommel, voorzitter van Oosterzonen, dinsdag bevestigd.

Op 16 december 2017 werd het idee van een fusie voor het eerst geopperd tijdens de Kempense derby in Geel. Vorige week besliste ASV Geel verdere gesprekken te willen voeren. Maandag zette ook Oosterzonen het licht voor onderhandelingen op groen. “Intussen zijn we ervan overtuigd dat we met de juiste mensen aan tafel zitten en dat dit project voldoende kans op slagen heeft. Je moet het ijzer smeden wanneer het heet is”, aldus Stefan Van Lommel.

“We geloven dat een fusie een win-winsituatie is. Er is een mogelijkheid om een stabiele en grote club uit te bouwen die een vaste waarde kan worden in het Belgische voetballandschap. Die club moet ambitieus, financieel gezond, maar ook lokaal sterk verankerd zijn. Een sportclub bestaat immers maar bij de gratie van haar supporters en sympathisanten.”

De toekomst voor ASV Geel zag er enkele weken terug nochtans niet goed uit. Het bestuur van “de Zotten” dacht er zelfs aan om in vereffening te gaan. Oosterzonen, een club in de Westelse deelgemeente Oosterwijk, zit qua infrastructuur dan weer aan het plafond.

Bij ASV Geel wilden zien niet reageren. “Dat is nog te voorbarig”, aldus clubsecretaris Jan Hannes. Behalve beide Kempense clubs zitten ook enkele investeerders mee aan de onderhandelingstafel."

geel sup

Aantal berichten : 275
Registratiedatum : 26-08-11

Profiel bekijken

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: wat een klucht!!!

Bericht  zot 1981 op di feb 13, 2018 10:06 am

Had Geel die financiële problemen niet gehad hadden ze licentie ook aangevraagd, daar ben ik zeker van. Vraag mij trouwens af of Dessel ze wel gaat krijgen met hun klein en ontoereikend stadion voor de profreeksen. Vraag mij ook af hoe die het in 1B mogelijk zien te overleven met hun veel te kleine aanhang. Gaan zich toch ook in de schulden moeten werken om die proflonen en uitbreiding van het stadion te kunnen financieren(gelijk Geel nu spijtig genoeg het geval is), dat kan toch niet anders. Dan gebruiken die van SK Heist dat ook in de top 4 staat op dit moment toch meer hun verstand

zot 1981

Aantal berichten : 127
Registratiedatum : 03-02-15

Profiel bekijken

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: wat een klucht!!!

Bericht  bleu op wo feb 14, 2018 7:25 am

Grotere fusie op komst ????

bleu

Aantal berichten : 322
Registratiedatum : 15-04-14

Profiel bekijken

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: wat een klucht!!!

Bericht  steven op wo feb 14, 2018 7:48 am

Waar heb je dat opgevangen?

steven

Aantal berichten : 54
Registratiedatum : 31-08-11

Profiel bekijken

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: wat een klucht!!!

Bericht  geel sup op wo feb 14, 2018 8:02 am

wie wil er dan nog meestappen in dit mooie verhaal?.....

geel sup

Aantal berichten : 275
Registratiedatum : 26-08-11

Profiel bekijken

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: wat een klucht!!!

Bericht  bleu op wo feb 14, 2018 9:38 am

Dessel dient blijkbaar aanvraag in voor licentie 1b.. Aanpassing van hun stadion lukt ze nooit voor begin april ! Tenzij ze spelen in/samen/met Geel .
Denk en droom maar eh. Moeten gokken en fantaseren....want ze zeggen toch niks !

bleu

Aantal berichten : 322
Registratiedatum : 15-04-14

Profiel bekijken

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: wat een klucht!!!

Bericht  Welux1 op zo feb 18, 2018 6:59 am

Intussen is de Wijnants zich verder aan het prostitueren. Deze keer bij Paul Geysens ...

Welux1

Aantal berichten : 305
Registratiedatum : 05-01-16

Profiel bekijken

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: wat een klucht!!!

Bericht  Gesponsorde inhoud


Gesponsorde inhoud


Terug naar boven Ga naar beneden

Terug naar boven


 
Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum